Obsah

Luštěninové rizoto

Hrách celý suchý                               300

Rýže Parboiled                                 300

Zmrazená mrkev s hráškem          150

Cibule                                                  50

Olej                                                      50

Kari koření, sůl

Postup : Na oleji osmahneme cibuli, přidáme kari koření, zalijeme vodou a osolíme. Přisypeme hrách a rýži, zmrazenou zeleninu, promícháme a dusíme pod poklicí v horké troubě asi 25 minut. Promícháme vidličkou a podáváme s kyselou okurkou nebo čalamádou. Na talíři můžeme tvarovat kopečky které ještě posypeme strouhaným sýrem.

Myslivecký guláš      

 

Ingredience Porce v gramech
10 dětí 1 dítě
Jelení kýta           1000 50 (1000:10*0,5)
cibule                   500 25 (500:10*0,5)
tuk                       100 5 (100:10*0,5)
sůl                           20 1 (20:10*0,5)
hladká mouka      50 2,5 (50:10*0,5)
papriky                400 20 (400:10*0,5)
rajčata                 300 15 (300:10*0,5)
houby                  300 15 (300:10*0,5)
tuk                         50 2,5 (50:10*0,5)
koření, jalovec, bobkový list, nové koření

 

Na sádle opečeme cibuli pokrájenou na kolečka a potom maso na kostičky. Osolíme, zaprášíme moukou, osmahneme , podlijeme vodou, okořeníme a dusíme. Potom přidáme pokrájené papriky a rajčata. Žampióny pokrájíme, podusíme na másle,přidáme ke guláši a povaříme.Přílohy : chléb, těstoviny, houskový knedlík.