Obsah

Luštěninové rizoto

Hrách celý suchý                               300

Rýže Parboiled                                 300

Zmrazená mrkev s hráškem          150

Cibule                                                  50

Olej                                                      50

Kari koření, sůl

Postup : Na oleji osmahneme cibuli, přidáme kari koření, zalijeme vodou a osolíme. Přisypeme hrách a rýži, zmrazenou zeleninu, promícháme a dusíme pod poklicí v horké troubě asi 25 minut. Promícháme vidličkou a podáváme s kyselou okurkou nebo čalamádou. Na talíři můžeme tvarovat kopečky které ještě posypeme strouhaným sýrem.

Rybí filé se špenátem a sýrem

Rybí filé                                500

Máslo                                     60

Zmrazený špenát                400

Cibule                                     50

Česnek                                     8

Hladká mouka                       30

Mléko                                     50

Sýr cihla                                 40

Muškátový květ, sůl

Postup: Na části másla osmažíme nakrájenou cibuli a česnek, zasypeme moukou, zalijeme vodou nebo mlékem a prošleháme. Přidáme rozmrazený špenát, osolíme, okořeníme muškátem a provaříme. Na vymazaném plechu opečeme osolené rybí filé, plátky vyjmeme, vlijeme špenát a zlehka posypeme polovinou strouhaného sýra. Na špenát klademe plátky filé, posypeme zbývajícím sýrem a zapečeme do zlatova. Podáváme s vařeným bramborem nebo také s těstovinami. Špenát můžeme nahradit jinou listovou zeleninou, listy kopřivy, šťovíku, nebo střapatého salátu.